Historie

De huidige structuur van Anemoon is nog redelijk jong. Deze bestaat pas sinds 1999. Maar eigenlijk is Anemoon al veel ouder. Op 14 jarige leeftijd verliet kruidenierszoon Manders het ouderlijk huis om op een kwekerij te gaan werken. In 1955 startte het toen kersverse echtpaar een kwekerij annex bloemenwinkel in Huizen en iets later een tweede kwekerij in Naarden.

Al gauw lonkte het nieuwe Oostelijk Flevoland en zodoende werd in 1965 in Dronten met een kwekerij annex tuincentrum gestart. Hier werden per jaar o.a. 30.000 Cyclamen gekweekt. In 1966 kwam het gezin mee en werd er ook een winkel geopend. In deze periode ging vader Manders tevens wekelijks langs de deuren in Biddinghuizen, Swifterbant en Lelystad om zijn bloemen te verkopen.

In de loop der jaren kwamen er meer vestigingen in Flevoland bij maar werden er later ook weer diverse afgestoten. De in 1985 geopende vestiging in Lelystad kreeg als eerste de naam Anemoon mee. Vanaf 1988 wordt deze naam ook in Dronten gebruikt.

Vlak voor de eeuwwisseling is dan alleen de huidige winkel in Dronten nog open en sindsdien houden Wim en Coby Manders zich bezig met de ontwikkeling van Anemoon, samen met een enthousiast team van 5 medewerkers, zowel fulltime als parttime, in diverse gradaties, van vakbekwaam tot Wajong, met elk schooljaar weer 1 of meerdere leerlingen en/of stagiaires, die zij zoveel mogelijk van het prachtige beroep van bloemist proberen bij te brengen. In 2013 is de winkel volledig verbouwd en gemoderniseerd.