Bloemen

Bloemen zijn overbrengers van emoties en mede bepalend voor sfeer. Je wordt er vrolijk van of ze helpen je door moeilijke tijden. Overal ter wereld kom je bloemen tegen, in de natuur en op kwekerijen. En op elk continent vind je weer andere soorten. Ook heeft iedere bloem zo haar eigen schoonheid. Wat in de ene regio als onkruid wordt gezien is in de andere regio een luxe bloem.

Lang geleden zijn er aan vele bloemen en kleuren symbolische betekenissen gekoppeld. Enkele algemeen bekende zijn wel de rode Roos die de liefde symboliseert en de gele Narcis die voor haat staat.
In Nederland zijn we erg verwend met bloemen. Doordat het merendeel via ons land wordt verhandeld is het logisch dat alle soorten hier van tijd tot tijd verkrijgbaar zijn. Of het hele jaar rond of alleen tijdens de seizoenen.
Ook zijn er grote kwaliteitsverschillen. Bij bijv. auto’s weten we vaak goed te vertellen waar die verschillen zitten, maar bij bloemen is dat voor menigeen een stuk lastiger. De vorm, lengte en dikte van de steel, het gewicht, de grootte, de zuiverheid en de rijpheid van de bloem, maar ook de kweker en het land van herkomst zijn o.a. bepalend voor de prijs. Om een goed en eerlijk prijsvergelijk te kunnen maken zal je hier dus van op de hoogte moeten zijn.


 

Verzorging

 

De ene bloem is sterker dan de andere, maar een goede verzorging is erg belangrijk voor een lang vaasleven.

  • Gebruik altijd een schone vaas met vers water en snijbloemenvoedsel
  • Snij de bloemstelen altijd goed schuin af met een scherp mes
  • Herhaal bovenstaande minimaal 2x per week
  • Zet bloemen nooit op de tocht, bij de verwarming, in de buurt van een fruitschaal of in een ruimte waar (veel) gerookt wordt